4 september 2018

Plantenpotten stylen in het interieur

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe parels om het huis nog mooier te maken. Voortdurend vinden wij planten en potten die een plekje moeten krijgen in het interieur. Dat is natuurlijk ook niet gek met zo’n te gekke collectie. Vooral nu de nieuwe indoor 2018 collectie van TS Collection uit is! Maar al die nieuwe plantenpotten stylen in je interieur, hoe doe je dat? Als je de juiste kleuren en materialen combineert dan vieren plant, pot en jouw persoonlijke stijl samen feest. We lichten de beste tips van onze stylistes uit.

Start met een sobere basis

Het is altijd een uitdaging om al die mooie potten en planten te showen zonder dat het een circus wordt. Een basis van gladde, lichte potten zorgt ervoor dat je altijd alle kanten op kan en dat de potten met bijzondere afwerkingen en kleur extra worden uitgelicht. Met deze solide basis kun je met ieder seizoen en trend mee.

Speel met materialen

Door juist met meerdere materialen te werken, creëer je ruimte en een gebalanceerd effect. En dan praten we niet alleen of de materialen van potten maar ook de planten zelf. Er zijn zoveel verschillende plantstructuren. Mix en match! Zet een prikkelbare cactus in een glanzende pot en een weelderige orchidee in een ruwe weerbarstige pot. Die materialen hoeven uiteraard niet alleen in je plant-/potcombinatie terug te komen. Denk ook aan decoratieve items van metaal, hout of glas.

Kleur is koning

Logisch natuurlijk, kleur is koning. Maar overdrijf het niet. Teveel verschillende kleuren in dezelfde hoek geeft een schreeuwerig effect en dat is funest voor de rust in je huis. Heb je veel gekleurde potten, planten en items in je huis en wil je ze allemaal een plek geven? Kies dan per kleur of kleurpallet een hoekje uit. Centreer de items op thema of kleur zodat ieder item kan schitteren en het kleurpalet prachtig uitkomt. Twijfel je in welk thema een kleur het beste tot z’n recht komt kijk dan eens bij onze inspiratie trends.

© Copyright 2024 - TS collection Realisatie: Stimmt