Waarom je 3 potten met planten op kantoor wilt

Mensen hebben planten nodig, ze voorzien ons van voedsel en zuurstof. Met minimaal 3 planten in een ruimte zijn wij positiever en energieker. De onderzoeken waaruit dat blijkt, schieten als paddenstoelen uit de grond. Wij plantenfans hebben die data natuurlijk niet nodig, wij weten dit al veel langer. Maar dat het grotere publiek, hiervan op de hoogte worden gesteld, is natuurlijk goed nieuws. We hebben de beste onderzoek uitslagen voor je op een rijtje gezet. Daar kun je gerust mee aankomen bij je baas!

Onderzoek

Een van de eerste onderzoeken naar planten op de werkplek  kwam uit in 2014. Dat is al een tijdje geleden en sindsdien zijn de onderzoeken alleen nog maar gedetailleerder geworden.

Zo heeft een recent onderzoek ‘3 planten in een werkruimte’ als basis genomen. Dat vinden wij ook een mooi uitgangspunt, want wie heeft er nou geen plek voor maar drie planten? Juist, iedereen! En iedereen zou minimaal drie planten op kantoor moeten hebben volgens de uitslag van dit onderzoek. Komt dat even goed uit.

Een lekker klimaatje

Drie of meer planten zuiveren de lucht in zo’n sterke mate dat het verschil door mensen duidelijk voelbaar is. Planten nemen afvalstoffen op uit de lucht en zetten deze om in heerlijke frisse lucht. Zo wordt de temperatuur beter gereguleerd en verhoogt de luchtvochtigheid met maar liefst 5%. Een kantoor met drie planten is dus een comfortabele werkplek met een lekker klimaat. Heerlijk!

Nu heb je geen excuus meer nodig om je kantoor aan te kleden met prachtig groen in trendy bloempotten.

Gezonder en gelukkiger

Uit internationaal onderzoek blijkt dat de aanwezigheid van planten in een ruimte ons gevoel van welzijn verhoogt. Dat resulteert op de werkvloer in 20% minder ziekmeldingen per jaar, wat neerkomt op 1,6 ziektedag minder per persoon. Dat heeft voornamelijk te maken met het feit dat werknemers minder stress ervaren in een groenere werkomgeving. Dat zorgt voor meer positievere energie, en dat brengt op zijn beurt allerlei goeds met zich mee. Vraag je baas om te investeren, met deze cijfers kan hij/zij je voorstel niet weigeren.

Planten leven, en die energie nemen wij (on)bewust in ons op. In een natuurlijke omgeving functioneren wij optimaler. Dat verklaart ook waarom we op zondag graag een uurtje door het bos wandelen om uit te waaien. We staan dan weer in contact met de natuur, met onze natuurlijke staat van zijn. Iedereen is een plantenmens!

Natuurlijke omgeving

De ideale werkomgeving is ruimte die inspireert en waar je je comfortabel voelt. Een zo natuurlijk ingerichte ruimte creëert een gevoel van buiten zijn en dat stimuleert de geest. De combinatie van handgemaakte producten van natuurlijke materialen dragen bij aan een inspirerende werkomgeving.

Kiezen voor tijdloze designs met verantwoorde productie is voor ieders interieur de beste oplossing. Zowel op het gebied van gezondheid en productiviteit, maar ook als onderdeel van verantwoord leven. Hoe groot is jouw ecologische voetafdruk?

trendstyle-van-2019-green-energy

Een groene werkplek is de beste werkplek!

Een groene werkplek is de beste werkplek omdat het je gezonder maakt en creatiever! Creativiteit is de sleutel tot productiviteit en gelukkig. Want als jij jezelf kan zijn dan ben je op je best. Hartstikke logisch. Dus, als een speer een natuurlijke werkomgeving creëren!

Karlijn, Cresta en Yasmijn zijn voorbeelden van inspirerende bloempotten die bijdragen aan een omgeving die werkelijk verrijkend werkt. Combineer een hoge pot Karlijn antraciet met een luchtzuiverende Sanseviera. De grote shiny bladeren van de Ficus Lyrata contrasteren prachtig met een bloempot Karlijn in zandkleur. Een bonsai boompje in een Cresta bowl op je bureau helpt je beter nadenken, zen! Ga voor een echte jungle vibe met handgeweven bloempot Yasmijn.

Inspireer collega’s met een kantoor vol potten met planten, waar jij letterlijk de langste adem hebt. Creëer een sfeer waar je je hart aan kan ophalen.

Bronnen: Exeter en RTL nieuws

© Copyright 2024 - TS collection Realisatie: Stimmt