Zonnebloem de ultieme zomerbloeier

De zonnebloem is hét symbool voor de zomer, ze lijkt zelfs op een zonnetje. Rijdend langs de oneindige zonnebloemvelden van Frankrijk, dat is het ultieme zomergevoel.

De Latijnse naam van de zonnebloem is Helianthus annuus. Helios betekent zon en anthos betekent bloem. Zonnebloemen komen uit Centraal- en Zuid-Amerika, waar de Indianen de pitjes aten met bonen, mais en pompoen. Aan het einde van de Middeleeuwen namen de Spaanse veroveraars de prachtbloem mee naar Europa. Gracias!

Vrolijk zomers cadeau

De zonnebloem met haar guitige gele kleur geeft je direct energie. Je wordt gewoon direct vrolijk. Wil je iemand blij maken? Heb je iets goed te maken? Doe het met een pot met zonnebloemen! Kies voor een bijzonder zomers cadeau de Sunsation sunflower. Deze speciale zonnebloem heeft meerdere bloemknoppen en straalt extra veel optimisme uit. Een bijkomend voordeel is dat ze ongeveer 40 cm hoog wordt en geen 2 meter. Ideaal voor op de buitentafel. Of binnen, want ook daar doet ze het goed.

Glenn houdt van zonnebloemen

Hi, ik ben Glenn! Ik ben met de hand gemaakt van luxe keramiek met een super shiny glazuurlaag. Ik ben krachtig en prachtig. Ik hou niet alleen van zonnebloemen, ik hou van alle bloemen! Ik ben verkrijgbaar in bloempot, bowl, boat en planter van 25 cm tot 35 cm. Je kunt bij mij kiezen uit de kleuren ocean green en ocean blue.

Deze combi past echt perfect in de Green Energy trend. De Sunsation sunflower wordt niet hoger dan 40 cm, ideaal voor in een kleine buitenpot. Glenns diepe blauwe kleur geeft een te gek contrast met het felgeel. Laat ze samen shinen op een krukje of tafel.

 

Zonnebloem verzorgingstips

Zonnebloemen zijn dorstige dames, vooral als ze in de volle zon staan. Logisch ook, het water moet die hele lange steel door! De Sunsation sunflower is iets kleiner maar met al haar bloemknoppen nog steeds een stevige drinker. Geef regelmatig water om de grond vochtig te houden. Geef eens in de twee weken plantenvoeding of tuinmest. Dat houdt de groei en prachtige gele kleur erin.

© Copyright 2024 - TS collection Realisatie: Stimmt