De fantastische Ficus

Gezond en gezellig

Ficus betekent vijg in het Latijns. Aan de woonplant Ficus hangt meestal geen fruit maar ze geeft je woonkamer wel zuurstof cadeau door CO2 om te zetten. Het blad zorgt ervoor dat vocht geleidelijk wordt verdampt, en draagt zo bij aan een prettige luchtvochtigheid. Dat is ook goed voor de rest van je plantfamilie. Daar waar de meeste planten het wel even moeilijk hebben als de warmte van de zon afneemt, verschijnt de Ficus als redder in nood. De Ficus is de ideale plant om de start van het binnenseizoen mee te vieren.

Gezond is hij dus, de Ficus. Wij vinden de Ficus vooral een gezellige plant. Hij is nostalgisch en tropisch, stijlvol én trendy. Hij heeft het allemaal. Welke Ficus is jouw favoriet?

 

Maak een statement!

Een Ficus valt op. Accentueer de silhouet van jouw Ficus met de juiste pot of mand en maak een statement zoals Green Bubble doet.

Join the Green Bubble. Nooit meer slepen met planten. Altijd knettervers en direct van de kweker, versierd met een mooie mand of pot van TS Collection.

Tips voor thuis

  • Een Ficus kan zowel een lichte als een halfschaduw standplaats aan, maar ontvangt liever geen volle directe zon.
  • De Ficus is een echte huismus. Verplaats hem liever niet te vaak dat kost hem erg veel energie. Koop er liever een paar extra zodat het hele huis kan genieten van de Ficus sfeer.
  • De Ficus kun je rustig iedere week een beetje water geven. Hij heeft niet veel nodig. In het naseizoen zeker niet teveel water geven.
  • Eens in de twee weken wat voeding geven zorgt ervoor dat de bladeren blijven shinen. Af en toe een douche helpt ook. De bladeren niet afnemen met babydoekjes of andere niet-natuurlijke stoffen.
  • Als de zon zich in de lente weer langer laat zien, trakteer je de Ficus op een grotere pot en verse potgrond. Tegen die tijd komen we met nieuwe potinspiratie ;).

 

© Copyright 2024 - TS collection Realisatie: Stimmt